top of page

Bliv fadder for en snublesten

Snublesten er fra Gunter Demnigs side tænkt som en borgerbevægelse, og sådan skal det naturligvis også være i Danmark. Det vil sige, at alle engagerede borgere kan melde sig her, hvis de ønsker at blive ”fadder” til en snublesten.

Man behøver ikke at være personligt relateret til det menneske, man ønsker at mindes med en sten. En Snublesten koster 132 €, ca. kr. 1000, og det er muligt at bidrage med hele eller dele af beløbet. Ofte samles pengene ind af flere personer som for eksempel en skoleklasse, beboere i en ejendom eller lokale virksomheder. Snublesten lægges for private og ikke for offentlige midler. I Gunter Demnigs ånd er det ikke meningen at pårørende skal afholde udgiften til en Snublesten og derfor modtages donationer fra interesserede gerne.

For donationer skal denne konto benyttes

Det Jødiske Samfund

Jyske Bank

Reg: 5011

Kontonummer: 0001450339

Mærk overførslen "snublesten + dit navn" så vi kan sige tak for donationen. Ønsker du at donere anonymt så udelad dit navn.

Snublestensgruppen i Danmark er den ene af indtil videre to snublestensgrupper i Danmark. Vi arbejder for snublesten i hele Danmark undtagen på Fyn, hvor arbejdet varetages af Snublesten Fyn. Såfremt du ønsker at få nedlagt snublesten på Fyn eller specifikt ønsker at donere penge til snublesten på Fyn, bedes du skrive til Dorte Schmidt-Nielsendorte.schmidt.nielsen@gmail.com

 

Som frivillig arbejdsgruppe er vi afhængig af andres hjælp med at finde informationer om nazismens ofre i Danmark. Vi kan ofte hjælpe med at bekræfte oplysninger, men ser helst at henvendelser om konkrete personer er ledsaget af oplysninger om deres skæbne. I videst mulig omfang hjælper vi med at søge tilladelse fra kommunen, dér hvor snublestenen skal lægges.

Gunter Demnig kan højst komme til Danmark én gang om året for at lægge snublesten. Og hver gang kan han kun lægge et vist antal sten. Interesserede må derfor have forståelse for, at vi i snublestengruppen vil prioritere sten lagt for mennesker, der endnu har relativt nære pårørende, der vil kunne glæde sig over en snublesten.

Hvis du har spørgsmål til snublestensprojektet i Danmark eller vil medvirke til at flere ofre kan mindes, så er du velkommen til at tage kontakt.

 

Snublestensgruppen består af:

Henriette Harris, Charlotte Thalmay, Ira Hartogsohn,

Lene Ewald Hesel og Nili Baruch

Kontakt

Tak for din besked!

bottom of page