Bliv fadder for en snublesten

Snublesten er fra Gunter Demnigs side tænkt som en borgerbevægelse, og sådan skal det naturligvis også være i Danmark. Det vil sige, at alle engagerede borgere kan melde sig her, hvis de ønsker at blive ”fadder” til en snublesten.

Man behøver ikke at være personligt relateret til det menneske, man ønsker at mindes med en sten. En snublesten koster 132 €, ca. 1000 kroner, og det er muligt at bidrage med hele eller dele af beløbet. Ofte samles pengene ind af flere personer som for eksempel en skoleklasse, der laver en tombola, beboere i en ejendom, der samler ind eller lignende. Er man i en svær økonomisk situation uden mulighed for at samle pengene, men med ønsket om at ære et nært familiemedlem, ser vi på det.

For donationer skal denne konto benyttes

Det Jødiske Samfund

Jyske Bank

Reg: 5011

Kontonummer: 0001450339

Mærk overførslen "snublesten + dit navn" så vi kan sige tak for donationen. Ønsker du at donere anonymt så udelad dit navn.

 

Som frivillig arbejdsgruppe er vi afhængig af andres hjælp med at finde informationer om nazismens ofre i Danmark. Vi kan ofte hjælpe med at bekræfte oplysninger, men ser helst at henvendelser om konkrete personer er ledsaget af oplysninger om deres skæbne. I videst mulig omfang hjælper vi med at søge tilladelse fra kommunen, dér hvor snublestenen skal lægges.

Gunter Demnig kan højst komme til Danmark én gang om året for at lægge snublesten. Og hver gang kan han kun lægge et vist antal sten. Interesserede må derfor have forståelse for, at vi i snublestengruppen vil prioritere sten lagt for mennesker, der endnu har relativt nære pårørende, der vil kunne glæde sig over en snublesten.

©2019 by Snublesten i Danmark.