©2019 by Snublesten i Danmark.

Bliv fadder for en snublesten

Snublesten er fra Gunter Demnigs side tænkt som en borgerbevægelse, og sådan skal det naturligvis også være i Danmark. Det vil sige, at almindelige, engagerede borgere kan melde sig her, hvis de ønsker at blive ”fadder” til en Snublesten.

Man behøver ikke at være personligt relateret til det menneske, man ønsker at mindes med en sten. Men man skal donere de 120 euro (900 kroner), den koster. Har man ikke pengene, skal man selv komme med en idé til, hvordan man kunne rejse beløbet. Det kunne for eksempel være en skoleklasse, der laver en tombola, beboerne i en ejendom, der samler ind eller lignende. Er man i en svær økonomisk situation uden mulighed for at samle pengene, men med ønsket om at ære et nært familiemedlem, ser vi på det.

 

Derudover skal man selv komme med et forslag til, hvem der skal sættes en Snublesten for. Man behøver ikke at ligge inde med alle nødvendige oplysninger, hvis man ikke har dem. Vi skal nok være behjælpelige, så vidt vores evner rækker, ligesom vi også nok skal hjælpe med at søge om tilladelse fra kommunen, dér hvor Snublestenen skal sættes.

Gunter Demnig vil formentlig kun kunne komme til Danmark én gang om året for at lægge Snublesten. Og hver gang kan han kun lægge et vist antal sten. Interesserede må derfor have forståelse for, at vi i Snublestengruppen vil prioritere sten lagt for mennesker, der endnu har relativt nære pårørende, der vil kunne glæde sig over en Snublesten.